Žvakaća bol


Fresh articles

Imaš priču? Javi nam se!

Foto: shutterstock zdrava krava postala Prije godina ljudi su žvakali komade katrana od brezove kore. Ona je imala antiseptička svojstva i druge ljekovite učinke, jednake modernim žvakaćim gumama, a očito je da je ta navika ostala popularna sve do danas. No, osim svježeg daha, još je nekoliko utjecaja koje žvakača guma može imati na tvoje tijelo. Utječe na zube Žvakaća guma bez šećera učinkovito je sredstvo za ubijanje bakterija koje napadaju zube.

Pošalji priču Prije nego dođete u iskušenje, provjerite nepoželjne posljedice žvakanja: Jest ćete manje voća i više brze hrane Žvakanje prije obroka često se preporučuje kako biste smanjili glad i manje jeli. No nedavna studija pokazala je da nije tako. Ne samo da žvakanje nema utjecaja na unos kalorija, nego žvake s okusom mente smanjuju unos zdrave hrane voća i povećavaju vjerojatnost jedenja nezdrave hrane, poput čipsa i slatkiša.

žvakaća bol lijekovi protiv bolova u zglobu koljena

Znanstvenici vjeruju da žvakaća bol mente voću daju gorak okus. Prije jela radije popijte šalicu zelenog čaja. Može dovesti do problema s čeljusti Žvakanje gume za žvakanje može dovesti do simptoma poremećaja čeljusnog zgloba temporomandibularnog poremećajašto uključuje bol u čeljusti, koja je povezana s mišićima za žvakanje i zglobovima koji povezuju donju čeljust s lubanjom.

To može dovesti do glavobolje ili zubobolje tijekom vremena.

Žvačite žvakaću gumu kako biste umirili žgaravicu

Umjesto toga pojedite jabuku, što će zadovoljiti potrebu za žvakanjem, a u isto vrijeme smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Može prouzročiti probleme s probavom Upalna bolest crijeva je gastrointestinalni poremećaj koji karakteriziraju bolovi u trbuhu, grčevi i promjene u radu crijeva.

Blog Zašto biste trebali prestati žvakati toliko guma Žvakaća guma problem je mnogim studentima. To je bacanje novca, a nuspojave mogu biti frustrirajuće. Evo kako obuzdati ovisnost.

Žvakanje gume za žvakanje može pridonijeti upalnoj bolesti jer gutate previše zraka, što pridonosi nadutosti i bolovima u trbuhu. Osim gutanja žvakaća bol, umjetna sladila mogu uzrokovati dijareju kod zdravih ljudi.

žvakaća bol kakvi su bolovi u zglobu koljena

Uništava zube U nastojanju da izbjegnete laksativni učinak umjetnih sladila u žvakama, posezanje za gumama za žvakanje sa šećerom možda se čini dobrom idejom, ali to nosi nove probleme. One sa šećerom uzrokuju propadanje zuba.

Žvačete nusproizvod ovce Lanolin, sastojak koji se koristi i u proizvodima za njegu kože, omogućava da žvake budu mekane. To ne zvuči loše sve dok ne znate da je se žuta voštana tvar luči iz žlijezda lojnica ovaca, a dobiva se izdvajanjem iz ovčje vune.

Količine koje se nalaze u žvakama ne predstavljaju opasnost za zdravlje, iako spoznaja nije baš ugodna. Oslobađa živu Srebrne plombe poznate kao amalgamske zubne plombe sastoje se od kombinacije žive, srebra i kositra.

žvakaća bol bol u ramenu neuralgija

Istraživanja su pokazala da žvačući možete iz plombe osloboditi živu. Visoka razina žive može izazvati neurološke probleme, te kronične bolesti i mentalne poremećaje.

  1. 5 prednosti žvakanja žvakaćih guma i 7 nedostataka | missZDRAVA
  2. MSD priručnik dijagnostike i terapije: Sindrom miofascijalne boli
  3. Američka akademija za pedijatriju AAP preporučuje da se "gumice ne daju djeci koja su suviše mlada da bi shvatila da ih ne treba progutati" "Žvakaća guma", nd Ponovljeno gutanje žvakaće može prouzrokovati dijareju, bol u stomaku, rana u ustima i problemi zuba i vilice.
  4. Znanstveni razlog zbog kojeg vam voda za piće nakon žvakanja gume nanosi grlo Otkrijte zašto vas muči ta ledena bol kada pijete vodu nakon žvakanja žvakaće metvice.

Srećom, mala količina koja se ispušta iz plombe vjerojatno vam neće štetiti, jer obično lako prolazi kroz probavni trakt. Ali želite li stvarno metale u svom tijelu?

žvakaća bol mast za bolove u zglobovima ruku cijena

Pretplati se na net. Ne propusti ništa, nikad. Pretplati se.

Oralno zdravlje - Iako ste možda čuli da su žvakaće gume štetne za vaše oralno zdravlje, to nije cijela priča.