Bolan koljena


čirevi u ustima i bol u zglobovima

Specijalne fizioterapijske tehnike Gotovo da ne postoji osoba koja do svoje 30te godine života barem jednom nije iskusila neku vrstu boli u koljenu.

Zašto je tomu tako? Koljeno je najveći zglob u ljudskom tijelu, anatomija koljenskog zgloba je vrlo kompleksna a njegova građa čini ga najkompliciranijim zglobom u ljudskom tijelu. Sam zglob je veoma pokretljiv te nam omogućuje savijanje bolan koljena pružanje fleksiju i ekstenziju te vanjsku i unutarnju rotaciju te upravo zbog toga su ozljede koljenja vrlo česte kako kod sportaša tako i kod generalne javnosti.

ambulanta za bol u zglobovima nogu

Svakako napominjemo da i uz ovako detaljan grafički prikaz nikako sami ne krećete u rehabilitaciju već da se za sve, apsolutno sve potražite savjet kod kvalificiranog medicinskog osoblja liječnika ortopeda, fizijatra i fizioterapeuta. Također, htio bi napomenuti da se velika većina dijagnoza može riješiti fizikalnom terapijom i ciljanim vježbama i svakako da se takva terapija uvijek mora prilagoditi pojedincu. Zato tijekom svakog rehabilitacijskog procesa u obzir uzimamo detaljnu anamnezu pacijenta, veličinu i ozbiljnost ozljede, vremenu trajanja oporavka.

neuralgične bolove u zglobovima

Cilj i način izvođenja terapije opet se razlikuje s obzirom na strukturu koja je ozljeđena pa tako nije isto ako netko ima ozljedu ligamenta, kosti, mišića, tetive, capsule Tako bolan koljena svakako preporučam da ukoliko imate problem s koljenom, dođete u polikliniku na inicijalni fizioteraputski pregled kako bi utvrdili što Vas i zašto Vas točno boli te na koji način bi zajedno pristupili rješavanju problema.

Nastojimo i trudimo se da svaki terapijski proces radimo SA pacijentom, a ne NA pacijentu.

koljeno gel bol

Infografiku u punoj rezoluciji možete preuzeti klikom na link dolje niže.